Langkah Mudah untuk Menyiapkan Gangan asam kepala patin (sayur asam) yang Menggugah Selera
Sedang mencari resepi anti gagal Gangan Asam kelapatin (sayur pekasam) unik?, resepi Gangan asam kelapatin (sayur pekasam), Rangsangan Selera Makan sedang dicari oleh pengguna di sekeliling kita, mungkin anda salah satunya. Ibu baru benar-benar biasa menggunakan internet pada peranti mereka untuk melihat maklumat tentang gambar yang boleh mereka gunakan sebagai contoh. dan kali ini saya akan kongsikan panduan cara menyampaikan langkah mudah membuat Gangan asam kelapa patin yang sedap. Kalau masak tak susah dan tak senang. Jika diproses secara tidak betul, hasilnya tidak akan memuaskan malah tidak sedap. Walaupun asam Gangan kela patin sangat sedap, ia harus mempunyai aroma dan rasa yang boleh menggoda selera kita.
Terdapat beberapa faktor yang mempengaruhi rasa Gangan asam kela patin (sayur masam), bermula daripada jenis bahan, pilihan bahan segar, hingga cara penyediaan dan penyajiannya. Tidak perlu risau jika anda ingin membuat patin asam kelapa yang sedap di mana sahaja anda berada, kerana selagi anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi istimewa. Seterusnya ialah gambar Gangan asam kelapatin (sayur acar) yang boleh dijadikan cermin.
Baiklah, kali ini kita akan cuba, jom tukar Gangan asam kelapa patin (sayur acar) di rumah. Dengan mengekalkan bahan-bahan yang mudah, hidangan ini boleh membantu anda menyihatkan badan dan keluarga anda. Anda boleh membuat Gangan asam kelapatin patin (sayur asam) menggunakan 15 jenis bahan dan 2 langkah penghasilan. Berikut adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.
Masakan khas Banjarmasin dipanggil gangan asam disini lebih kurang serupa dengan asam kya seyur.. 😀
Baca Juga
Bahan-bahan dan rempah ratus untuk membuat Gangan asam kelapa patin (sayur acar):
- 2 ekor ikan keli
- 1 tandan kacang panjang
- 1 timun
- 1 biji tomato
- kobis secukupnya
- 1 lada merah besar
- garam dan gula secukupnya
- Rempah yang cantik.
- 5 ulas bawang merah
- 3 ulas bawang putih
- 3 biji hazelnut
- 1 cm halia
- 1 cm kunyit
- asam jawa secukupnya
- agak tajam
Langkah-langkah membuat Gangan asam kelapa patin (sayur acar).
- Didihkan kacang, kobis, timun, tomato, cili dan bunga cengkih, kemudian masukkan rempah halus, gaul rata dan masak sehingga masak dan panas.
- Masukkan gula dan garam, gaul rata dan rasa. Sedia dihidangkan bersama nasi panas 😀
Terima kasih kerana menggunakan resipi yang pasukan kami bentangkan di halaman ini. Kami berharap resipi Kelopatina Gangan Asam (Acar Sayur) yang mudah di atas dapat membantu anda menyediakan hidangan yang menarik untuk keluarga/rakan anda dan juga memberi inspirasi kepada anda dalam perniagaan masakan anda. Semoga ini bermanfaat dan semoga berjaya!