'/> Langkah Mudah untuk Membuat Sayur asam ikan patin campur baur, Enak - Memasak Mudah

Langkah Mudah untuk Membuat Sayur asam ikan patin campur baur, Enak

Ikan keli jeruk

Sedang mencari inspirasi resipi ikan acar dan sayur-sayuran yang unik yang akan meniup fikiran anda? Langkah-langkah mudah untuk menyediakan resepi ikan dan sayur masam manis yang sedang diminati oleh orang sekeliling, mungkin anda salah seorang daripadanya. Orang ramai benar-benar biasa menggunakan internet pada maklumat imej gajet sebagai konsep. Dalam entri ini saya akan berkongsi resipi langkah demi langkah. Cara mudah untuk menyediakan kombo ikan keli jeruk yang lazat. Ia tidak begitu sukar untuk dilakukan, tetapi ia juga tidak semudah itu. Jika diproses secara tidak betul, hasilnya akan menjadi tawar malah tawar. Malah, ramuan acar ikan keli yang sedap pasti mempunyai rasa dan aroma yang mampu memikat lidah kita.

Terdapat banyak perkara yang mempengaruhi kualiti perisa acar ikan keli, pertama jenis bahan, kemudian pilihan bahan segar, hingga cara memasak dan menghidang. Jangan risau jika anda ingin membuat kombo ikan patin yang sedap di mana-mana, kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi lebih istimewa. Di bawah adalah gambar campuran sayur jeruk yang boleh anda jadikan sebagai contoh.

Berikut ialah beberapa petua dan petua berguna yang boleh anda gunakan pada ikan keli jeruk yang sedia untuk dimasak. Anda boleh menyediakan campuran jeruk keli berasaskan tumbuhan dengan 10 bahan berbeza dan 3 langkah penyediaan. Bagaimana untuk menyediakan hidangan.

Setiap kali jumpa ikan ini di pasar pasti saya akan suka dan kali ini saya buat sayur jeruk, sayur acar campur ala Dayak Tongjung (dengan talas mahuli dan pisang) dicampur dengan sayur jeruk Jakarta (kacang tanah, talas ) dan labu siam)

Baca Juga

Bahan dan rempah yang diperlukan untuk menyediakan patina berperisa sayuran:

  1. 1 ekor ikan keli bersaiz sederhana
  2. 1 talas sederhana
  3. 1 biji labu siam
  4. 3 biji pisang maholi mentah
  5. 2 genggam kacang tanah
  6. 2 biji terung hijau
  7. 3 ulas bawang putih
  8. 4 biji bawang
  9. sangat veteran
  10. Garam dan tulle secukup rasa

Langkah-langkah penyediaan ikan keli pekasam

  1. 2 ekor ikan keli yang dipotong bersih
  2. Sediakan semua sayur-sayuran, kupas dan potong. Pisang dan terung perlu direndam dalam air untuk mengelakkannya daripada menjadi hitam.
  3. Dalam air mendidih, masukkan rempah goreng hingga naik bau, kemudian rebus keladi dan kacang tanah dahulu, setelah agak empuk masukkan labu siam, ikan keli, pisang dan terung, jangan lupa masukkan rempah lain, rasa, Setelah masak, angkat dan longkang. Untuk berkhidmat

Terima kasih kerana menggunakan resipi yang disediakan oleh pasukan kami di halaman ini. Kami berharap hidangan ikan patin pekasam yang mudah di atas dapat membantu anda membuat lauk-pauk yang menyeronokkan untuk keluarga/rakan anda dan menjadi inspirasi jualan makanan. Semoga berjaya dan Tuhan memberkati anda!

Anda mungkin menyukai postingan ini

Link copied to clipboard.