Langkah Mudah untuk Membuat Sayur Asam Anti Gagal
Adakah anda sedang mencari inspirasi untuk resipi unik untuk perbualan vegetarian menentang kegagalan? Resepi sayur-sayuran bercakap yang sangat sedap sedang dicari oleh sesetengah orang di sekeliling kita, anda mungkin salah seorang daripada mereka. Orang ramai sudah terbiasa menggunakan Internet pada telefon pintar, contohnya, untuk melihat maklumat imej. Baiklah, kali ini saya akan kongsikan panduan cara memasak sayur asam yang ringkas, sedap dan tidak mudah langsung. Sekiranya rawatan tidak dijalankan dengan betul, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan dan, sebenarnya, tidak menyenangkan. Sebenarnya, sayur jeruk yang lazat harus mempunyai aroma dan rasa yang boleh memenuhi selera kita.
Rasa sayur jeruk dipengaruhi oleh banyak faktor, mulai dari jenis bahan, pilihan bahan segar, cara diproses dan dihidangkan. Jika anda ingin membuat jeruk yang lazat di rumah, jangan risau, kerana jika anda sudah tahu tekniknya, hidangan ini boleh menjadi sesuatu yang istimewa. Berikut adalah gambar sayur jeruk yang boleh anda jadikan sebagai contoh.
Nah, kali ini kita cuba, jom, buat sendiri sayur pekasam di rumah. Walaupun dengan ramuan biasa, hidangan ini boleh menyihatkan seisi keluarga. Anda boleh membuat jeruk sayur menggunakan 20 bahan dan 5 langkah memasak. Inilah cara untuk menyediakan hidangan.
Sayur-sayuran boleh disesuaikan dengan citarasa orang lain. Biasanya orang jarang menggunakan daun melancho atau buah melanzonia #SemuaTentangIbu #MakananFavoritIbu #Wanilahmeolah #PejuangGoldenApron2 #SatuResepSatuPohon
Baca Juga
Bahan-bahan dan rempah-rempah yang digunakan dalam penyediaan sayur-sayuran jeruk:
- 1 jam jagung, dicincang
- 1 labu siam, kupas, potong secukup rasa
- 10 biji kacang panjang, potong-potong
- 2 sudu besar kacang tanah, rendam selama 30 minit
- 1 genggam daun melingo
- 1 genggam melanko
- 2 paun daun bay
- 1 bahagian lengkuas, ratakan
- 1.5 liter air
- 2 lada hijau besar, potong
- 2 sudu kecil tomato, dicincang
- 2b carambola, dihiris
- Gula pasir dan garam yang betul
- 1 sudu kecil asam jawa
- rempah ratus halus
- 4 ulas bawang putih
- 5 ulas bawang merah
- 1 biji hazelnut
- 4 sudu kecil lada merah kerinting
- 1 sudu teh terasi goreng
Cara memasak sayur jeruk
- Sediakan bahan dan basuh sayur.
- Cincang halus rempah dengan garpu atau pengisar. Jika perlu, tambah sedikit air ke dalam pengisar untuk memudahkan pengisar.
- Didihkan 1.5 liter air. Kemudian masukkan pelbagai bahan keras seperti jagung dan kacang tanah. Kemudian masukkan labu siam, buah melancho, daun bay, lengkuas, rempah gourmet dan asam jawa.
- Masukkan kacang panjang, daun tembikai, lada besar, tomato dan carambola. Masukkan garam dan gula pasir secukup rasa sehingga adunan naik bau, manis dan masam.
- Mendaki. Hidangkan panas bersama nasi dan lauk.
Terima kasih kerana membaca resipi dengan pasukan kami. Kami berharap sayur jeruk mudah di atas akan membantu anda menyediakan hidangan yang lazat untuk keluarga/rakan atau memberi inspirasi kepada anda untuk menjual makanan. Cubaan yang baik!