Resep Sayur Asam Kepala Haruan/Gabus, Lezat Sekali
Mencari arahan langkah demi langkah yang mudah untuk bekerja dengan sayur-sayuran jeruk yang unik? Pengguna rangkaian menggunakan Internet pada peranti mereka untuk melihat maklumat imej sebagai idea. Kali ini saya kongsikan cara penggunaannya dan betapa susahnya membuat zat besi sayuran/asam herba yang merangsang rasa. Jika tersilap langkah, hasilnya tidak akan licin dan sangat manis. Sebenarnya rasa asam jawa / sayur gabus harun sepatutnya menjadi rasa yang merangsang.
Terdapat banyak perkara yang mempengaruhi rasa sayur masak / kepala tortilla, termasuk jenis bahan, kemudian pemilihan, penyediaan dan penyajian bahan segar. Tidak kira di mana anda berada, jika anda ingin membuat acar yang enak (tangkai harvana), jangan risau, kerana jika anda tahu cara memasak hidangan ini, ia boleh menjadi hidangan istimewa. Di bawah adalah gambar batang Harran Head Garden, yang boleh anda gunakan sebagai cermin.
Jadi cubalah kali ini, mari duduk rumah dan sediakan sayur cincang sendiri. Makanan ini, bersama-sama dengan pemakanan am, membantu mengekalkan kesihatan badan kita. Anda boleh menyediakan sayur jeruk menggunakan 16 bahan dan 5 langkah pengeluaran. Bagaimana hendak masak.
Memandangkan saya hanya makan daging, saya menukar sayur acar ini dari resipi saya sebelum ini kepada ikan spring. Walaupun sayur cukup, rempahnya tidak berat. Makan sayur juga penting untuk menghabiskan makan tengahari kita #Recookbarengcilmin #DirUMAja #Cookpad_id #Cookpad_indonesia #Cookpadcommunitymartapura
Baca Juga
Bahan-bahan dan rempah yang diperlukan untuk menyediakan sayur-sayuran jeruk
- 4 ekor ikan haruan / cendawan
- 3 helai daun sawi
- 3 biji kobis
- 1 labu
- 1 akar
- 1 lada benggala merah dipotong kecil
- 2 biji tomato (tidak)
- Rempah tanah
- 6 biji bawang
- 4 ulas bawang putih
- 4 biji kacang
- 3 keping halia
- 3 Feta Qalangal
- 1 lada ibu jari
- 3 keping lemon
- Terracotta, garam, gula, perisa dan asam jawa
Cara membuat acar sayur
- Habiskan rempah ratus
- Potong sayur-sayuran menjadi kepingan dan basuh dengan teliti
- Kupas bawang putih dan potong separuh
- Tumis - Taburkan rempah ratus di atas tanah yang wangi, masukkan kepala ikan dan gaul rata supaya ikan tidak terlalu manis.
- Didihkan air, masukkan rempah cincang ke kepala ikan, kemudian masukkan sayur cincang ke dalam sawi goreng hingga masak, kemudian masukkan sedikit sayur sawi rebus dan rasa, siap. Untuk berkhidmat. Lebih baik makan dengan ikan goreng dan sos cili.
Terima kasih kerana menggunakan resipi yang kami tawarkan di laman web ini. Kami berharap Ketua Haruan Khas / Gabus Ringan ini akan membantu anda mencipta hidangan yang lazat untuk keluarga / rakan anda atau mempunyai idea untuk menjual makanan. Semoga berjaya dan bergembira!