'/> Langkah Mudah untuk Membuat Sayur asam khas Kalimantan, Menggugah Selera - Memasak Mudah

Langkah Mudah untuk Membuat Sayur asam khas Kalimantan, Menggugah Selera

Sayur Borno

Inginkan inspirasi untuk Resepi Sayur Asam Borneo yang sedap dan unik? Orang ramai berlatih menggunakan Internet pada telefon mudah alih untuk melihat maklumat video dan mendapatkan idea. Pada kali ini saya akan kongsikan resepi istimewa cara memasak sayur kangkung agar tidak susah dan senang. Jika tidak dikendalikan dengan betul, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan dan, sebenarnya, tidak menyenangkan. Semestinya sayur masam manis di Kalimantan harus mempunyai rasa dan aroma yang boleh kita nikmati.

Banyak faktor mempengaruhi kualiti rasa jeruk calendula, pertama sekali, dari pilihan bahan-bahan, dan kemudian pilihan bahan-bahan segar, diproses dan dibentangkan. Jika anda ingin memasak sayur kalendula yang lazat di rumah, jangan risau, kerana jika anda sudah tahu kaedahnya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Kemudian terdapat imej tipikal cuka calendula yang boleh anda gunakan untuk memberi inspirasi.

Bilangan hidangan biasa yang disediakan untuk menyediakan cuka calendula biasa ialah 2 kali. Jadi pastikan bahagian ini cukup untuk memperkenalkan anda dan orang yang anda sayangi.

Berikut adalah beberapa cara mudah dan mudah untuk menangani sayur-sayuran cincang tradisional Kalimantan. Menggunakan 13 bahan dan 3 peringkat pengeluaran, anda boleh menyediakan sayur-sayuran mampat khas Kalimantan. Begini cara memasak.

Baca Juga

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat acar sayuran yang biasa di Kalimantan

  1. 5 ekor ikan (saya guna kentang goreng)
  2. 2 batang tunggal
  3. 10 pinggan
  4. 1 buah masak
  5. Garam secukup rasa
  6. manis
  7. Mentega untuk menggoreng
  8. Air secukup rasa
  9. Rempah manis;
  10. 5 ulas bawang putih
  11. 1/2 sudu kecil lada kisar
  12. 2 buah
  13. rempah ratus

Cara Membuat Acar Kalimantan Biasa |

  1. Pertama, masak ikan sehingga separuh masak, sama seperti dengan sayur-sayuran yang dicincang halus dan sedikit bijirin yang dicincang, masukkan ikan.
  2. Kisar rempah hingga sebati, kemudian gris dan masukkan ke dalam ikan, gaul rata dan masak hingga empuk, masukkan garam + rempah setelah mendidih.
  3. Pengesahan rasa dan sedia untuk dihidangkan

apa khabar? Bukan mudah? Ini adalah cuka calendula biasa yang boleh anda buat di rumah. Semoga anda mendapati ia berguna dan menyeronokkan!

Anda mungkin menyukai postingan ini

Link copied to clipboard.